Város-Ház FM Kft.

2016. évi felújítási pályázat építészeti örökségvédelem alatt álló társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek állagmegóvási munkáinak támogatására

Örökségvédelem alatt álló házak felújítása A Fővárosi Közgyűlés ezzel a pályázattal kívánja a fővárosban örökségvédelem alatt álló épületek állagmegóvási munkáit támogatni. A vissza nem térítendő támogatás keretében végzett felújítási munkákra társasházak, lakásszövetkezetek jelentkezhetnek a pályázati kiírás 16.§ c) pontja szerint. A Fővárosi Önkormányzat a 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016. (III.3) Főv. Kgy. rendelet értelmében bruttó 165 millió forint fedezetet biztosít a támogatott munkák finanszírozására. A vissza nem térítendő támogatási összeg legfeljebb az elvégzendő munkák összköltségének 50%-a lehet!

Mire vonatkozik a pályázat?

  • függő folyosók rendeltetésszerű használatához szükséges tartószerkezeti megerősítés, felújítás
  • lépcsőházak, közlekedők, udvarok felújítása
  • az adott épület tetőszerkezetének felújítása
  • udvari homlokzat, és homlokzati fa nyílászárók felújítása, cseréje **
  • utcai homlokzat, és homlokzati fa nyílászárók felújítása, cseréje.**

**Fontos, hogy az épületek meglévő fa nyílászáróinak műanyag nyílászáróra történő cseréje a pályázat által nem támogatott!

A pályázatok 2016. december 2. 12:00 óráig nyújthatóak be a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályán. A pályázati anyag elküldhető zárt borítékban, postai úton az alábbi címre: 1052 Budapest, Városház utca 9-11, vagy személyesen is leadható a Hivatal ügyfélszolgálatán: 1052 Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3. sz. alatt. A részletes pályázati kiírás itt tekinthető meg.