Város-Ház FM Kft.

Közös költség behajtása

A közös költség behajtása az igazságos költségviselés érvényesítése, és a társasház stabil működésének biztosítása érdekében szükséges, és fontos feladata a közös képviselőnek.

közös költség arra szolgál, hogy a társasház működtetésével összefüggő kiadásokat fedezze. Amennyiben a közös költséget nem fizetik be rendszeresen a tulajdonosok, akkor a társasház működése veszélybe kerülhet. A közgyűlés által meghatározott összegű közös költség befizetéseket a tulajdonosoknak teljesíteniük kell ahhoz, hogy a Társasház folyamatosan, és stabilan működhessen.

Közös költség behajtása, mit tehet a közös képviselő

A közös képviselő az alábbi lépéseket teheti a közös költség behajtásával kapcsolatban - figyelembe véve a Társasház közgyűlés által elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltakat:

  • Az SZMSZ-ben rögzített közös költség elmaradás esetén (általában 2-3 hónap) a tulajdonos felszólítása írásban (ajánlott+tértivevényes levélben);
  • Amennyiben a felszólítás eredménytelen, úgy ügyvédi felszólítás megküldése;
  • Amennyiben ez is eredménytelen, úgy fizetési meghagyás beadására kerül sor, és a jogerőre emelkedést követően végrehajtás (jövedelem letiltás, gépjármű lefoglalása, gazdasági társaság esetében üzletrész lefoglalása, ingatlan árverezés) megindítását kezdeményezzük.
  • További intézkedésként három havi közösköltség-tartozás elérése esetén közgyűlési felhatalmazással illetve a társasház Szervezeti és Működési Szabályzatában  intézkedünk a tartozó tulajdonos ingatlanának jelzáloggal történő megterheléséről, megakadályozva azt, hogy a hátralékos tulajdonos az ingatlanát eladja, és tartozását ne rendezze a társasház felé.

Közös képviselői-, társasházkezelői tevékenységünknek csak egy részét képezi a közös költség behajtása, ügyfeleinknek teljes körű megoldást, szolgáltatást nyújtunk.

Fenti lehetőségek illusztrálására néhány példát mutatunk közös képviselői munkáinkból, melyek hitelesen bizonyítják, hogy mi a társasházak anyagi stabilitása érdekében valóban teszünk a közös költség tartozások behajtása érdekében:
 

Ügyfélkapu

Ügyfélfogadás

Telefonon Irodánk az alábbiak szerint fogadja ügyfeleink megkeresését, bejelentéseit:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 15:00
Tel.: 06-1-781-6306

Személyes ügyfélfogadás Irodánkban kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges, az esetleges torlódások és a várakozás megelőzése érdekében. 

A Város-Ház Cégcsoport a járványügyi vészhelyzet visszavonása,és a korlátozások megszüntetése után ismét a megszokott munkarendben áll személyesen T. Ügyfelei rendelkezésére.