Város-Ház FM Kft.

Társasházkezelés, közös képviselői szolgáltatásaink

Társasházkezelés, társasházi közös képviselet, ingatlanüzemeltetési szolgáltatások, társasházak és lakó közösségek számára.

Munkánk színvonalát a legmagasabb szintű Facility Managament (BME Mérnöktovábbképző Intézet) tanulmányok alapozzák meg.

A közös képviseleti munkánk másik fontos eleme a kezdetek óta vallott, és alkalmazott cégfilozófiánk, amelynek középpontjában ügyfeleink maximális kiszolgálásának célkitűzése áll.

Társasházkezelési, és közös képviseleti munkánk professzionális végzéséhez elengedhetetlen a rendelkezésre álló és folyamatosan fejlesztett számítástechnikai és webes háttér, a korszerű irodai felszerelések, a tevékenységhez szükséges célirányos szoftverek - amelyek a pandémia alatt is magabiztos működést, és gördülékeny kapcsolattartást tettek lehetővé ügyfeleinkkel. Rólunk, a Város-Ház Cégcsoport bemutatkozásából, további részleteket is megtudhat.

Város-Ház Cégcsoport szolgáltatásai

A társasházkezelés, társasházi közös képviselet sokrétű munka, területének határa elmosódó. Azt mondhatjuk, hogy szolgáltatásunkkal a társasházi tulajdonosok számára teremtjük meg és biztosítjuk a feltételeket a minőségi lakhatáshoz.

A közös képviselet legnagyobb érdeklődésre számot tartó részei:

Társasházi törvény szerinti működés

Fontos számunkra, hogy a szolgáltatásaink a társasházi törvényben meghatározottak szerint történjen. Mi biztosítja mindezt?

 • A Város-Ház Cégcsoport a törvényi előírások szerint szerepel az országos nyilvántartásban, így bármikor ellenőrizhető a tevékenységünk.
 • Kezelésünkben lévő társasházak tulajdonosainak és minden online érdeklődő rendelkezésére áll a társasházi törvény és a kapcsolódó rendeletek a Rendelettárunkban.
 • Közreműködünk hatósági bejárásokon, vitás jogi helyzetekben, valamint közös költség hátralékok behajtásoknál partner ügyvédi irodáink bevonásával segítjük a társasház jogi képviseletét, és érdekeinek érvényesítését. A társasházak jogi kérdéseire szakosodott ügyvédek által ellenőrzött szervezeti és működési szabályzatok, adatvédelmi szabályzatok,  garantálják a társasház törvényes működését.
 • A társasházi törvény és vonatkozó rendeletek változásainak követése, publikálása  honlapunk Rendelettár felületén.

Társasházi pénzügyek intézése

A társasház, lakóközösség biztonságos és hosszútávú fenntarthatóságát a biztos alapokon nyugvó pénzügyek biztosítják.
Felkészültségünket jelzi, hogy a legrosszabb, csődközeli helyzetben lévő társasházak kezelésében is van jelentős tapasztalatunk, komoly múlttal rendelkezünk társasházak pénzügyi válságának kezelésében.
Így intézzük a pénzügyeket:

 • Körültekintő pénzügyi tervezés, az ingatlan költségeinek optimalizálása. A társasház gazdasági és üzemeltetési tervének elkészítése;
 • Bankszámlával kapcsolatos ügyintézés, tulajdonosok által számla aláírási joggal megbízott bizottsági tagokkal rendszeres konzultáció;
 • Az állami tulajdonnal kapcsolatos elszámolások rendezése.
 • A társasház stabil, és biztos működéséhez a közös költség tartozások kezelése, és szükség esetén kintlévőségek behajtása akár végrehajtás, vagy árverezés útján is, amelyről bővebb információ, és sikeres hátralék behajtásokról minta dokumentumok találhatóak.
 • A társasház közüzemi számláinak pontos és időben történő rendezése, folyamatos kapcsolattartás a közüzemi szolgáltatókkal;

Társasház könyvelése

A könyvelést, tulajdonosok lakásainak elszámolását, és korszerű fűtés-hűtés, meleg víz előállítású rendszerrel épült társasházak költségelszámolását is magas szakmai szinten végezzük az általunk kezelt társasházak számára.

 • A társasház pénzforgalmának teljes körű, naprakész könyvelése,
 • A Számvizsgáló Bizottság részére a könyvelés folyamatos ellenőrzésének biztosítása.
 • Egyedi elszámolási rendszerek kezelése, speciális igények szerinti költség megosztások készítése.

Épületek karbantartása, felújítása, állagmegőrzés

Az ingatlanüzemeltetésben 1997. óta, megalapozott szakmai-gyakorlati tapasztalatra tettünk szert.

Kizárólag megbízható, minőségi munkát végző kivitelezőkkel dolgozunk annak érdekében, hogy a naponta felmerülő hibákat a lehető leghamarabb orvosoljuk, és hosszabb távon valamennyi általunk gondozott társasház megszépüljön, és élhető környezetet nyújtson az ott élő tulajdonosoknak, lakóknak.

A költségmegtakarítást elősegítő fejlesztésekhez a szükséges források előteremtésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Folyamatosan figyeljük a pályázati kiírásokat, és keressük a lehetőségeket a társasház felújítására vagy fejlesztésére. A fejlesztések megkezdése előtt széles körben pályáztatjuk meg a munkát, és kizárólag megbízható kivitelezőre bízzuk annak elvégzését.

A sikeres pályázatok teljes körű lebonyolítását is vállaljuk  a  Város-Ház Cégcsoportot a közös képviseletükkel megbízó társasházak számára.

Társasházaink állagmegóvásáról

A Város-Ház Cégcsoport hitvallása szerint, az épületek megóvása a mindennapos problémák megoldásával kezdődik. A lakók komfortérzete is lényegesen jobb, ha megtapasztalják a közös képviselet gondosságát, odafigyelését és a lakóházukkal való törődést.  Közös képviselőként megszervezzük és felügyeljük az alábbi feladatokat:

 • Az épületen felmerülő sürgős javítások elvégeztetése;
 • A közös tulajdonnal kapcsolatos káresemények teljes körű ügyintézése;
 • Felújítási munkálatok fontossági sorrend szerinti ütemezése, megszervezése, vállalkozói szerződések megkötése;
 • A társasház felújítási munkáihoz állami támogatás megszerzésére irányuló kerületi és/vagy fővárosi önkormányzati pályázat elkészítése, és a pályázat teljes körű lebonyolítása.

Néhány példa felújításra és pályázatra, az elmúlt időszakból: fűtés korszerűsítés, energetikai felülvizsgálat, Égig érő fű pályázat

Társasházkezelés, közös képviselő együttműködése a lakókkal

Város-Ház Cégcsoportként a társasházi tulajdonosokkal, és az együttműködő partnereinkkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. A gondozásunkban lévő társasházak tulajdonosainak még a további szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • Közgyűlések szervezése és levezetése, éves beszámoló elkészítése;
 • A társasház tulajdonosainak interneten keresztüli on-line betekintési lehetőség a társasház pénzügyi rendszerébe. A jogosultsággal rendelkezők nyomon követhetik a tulajdonosi kötelezettségeket és befizetéseket.
 • Kezelésünk alatt álló társasházak online hibabejelentést tudnak tenni, illetve irodánkban munkaidőben telefonon is folyamatosan elérhetőek vagyunk. Előzetes időpont egyeztetést követően személyesen is készséggel állunk a tisztelt partnereink rendelkezésére.
 • Társasházi szervezeti és működési szabályzatának, és házirendjének összeállítását, vagy átdolgozását is vállaljuk a hatályos törvényi rendeleteknek megfelelően;
 • Közösségek egyéni elszámolási igényeit (pl. víz- és/vagy szemétdíj megosztás) is kezelni tudjuk;

Közös képviselet gazdaságosan, garantáltan magas szinten

Társasházkezelés, Közös képviselő vállalkozásként 10 millió forintig terjedő szakmai felelősségbiztosítási fedezettel rendelkezünk, teljes felelősséget vállalunk a munkánkra.

 

Társasházkezelés és közös képviselet: kérjen egyedi árajánlatot, keressen bennünket, olvassa társasházi híreinket.

Ügyfélkapu

Ügyfélfogadás

Telefonon Irodánk az alábbiak szerint fogadja ügyfeleink megkeresését, bejelentéseit:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 15:00
Tel.: 06-1-781-6306

Személyes ügyfélfogadás Irodánkban kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges, az esetleges torlódások és a várakozás megelőzése érdekében. 

A Város-Ház Cégcsoport a járványügyi vészhelyzet visszavonása,és a korlátozások megszüntetése után ismét a megszokott munkarendben áll személyesen T. Ügyfelei rendelkezésére.