Város-Ház FM Kft.

Górcső alatt a szelektív hulladékgyűjtés

Górcső alatt a szelektív hulladékgyűjtés

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) aktuális tájékoztatásában hírül adta, hogy a szelektív hulladékgyűjtés szigorítását tervezi. Tapasztalataik alapján megállapításra került ugyanis, hogy a társasházak lakói igen gyakran nem az előírásoknak megfelelően gyűjtik az újrahasznosítható hulladékokat. A lakóközösségek egyes tagjai a szelektív hulladék gyűjtőbe helyezik a nem oda tartozó kommunális hulladékokat, építési törmelékeket, és a használt műszaki cikkeket is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a társasházaknál nagyszabású ellenőrzési akcióba kezd, annak ellenőrzése érdekében. hogy a szelektív tartályokba megfelelően szétválogatott hulladék van-e. Amennyiben nem, a kevert szemetet tartalmazó hulladékgyűjtő tartályokat nem szállítják el az ingyenes szelektív járattal, hanem ott hagyják, és a normál hulladékkal (zöld tartályok) együtt viszik majd el, - és ezt követően az elszállítás és a szétválogatás díját automatikusan kiszámlázzák a társasházaknak. Ha rendszeresen nem megfelelően gyűjti a társasház a hulladékot, és nem az kerül bele a szelektív gyűjtőkbe, ami bele való:

  • kék kukába: papír
  • sárga kukába: műanyag és fém
  • zöld kukákba: egyéb, háztartási hulladék

A szabálytalan hulladékkezelés miatt akár bírságot is kiszabhatnak a társasházra, amit szintén a közös pénzből kell megfizetnie a társasháznak, ami természetesen továbbterhelhető arra a lakóra, aki megszegi a hulladékgyűjtési előírást.

Ügyfélkapu

Ügyfélfogadás

Telefonon Irodánk az alábbiak szerint fogadja ügyfeleink megkeresését, bejelentéseit:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 15:00
Tel.: 06-1-781-6306

Személyes ügyfélfogadás Irodánkban kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges, az esetleges torlódások és a várakozás megelőzése érdekében. 

A Város-Ház Cégcsoport a járványügyi vészhelyzet visszavonása,és a korlátozások megszüntetése után ismét a megszokott munkarendben áll személyesen T. Ügyfelei rendelkezésére.