Város-Ház FM Kft.

Indulhatnak a társasházi közgyűlések

Indulhatnak a társasházi közgyűlések

A Kormány 289/2021. (V. 31.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet módosította, amely szerint lehet társasházi közgyűlést tartani.

Társasházi közgyűlések - előzmények 2021 május 31-ig

Társasházi közgyűlések megtartása továbbra sem volt lehetséges 2021. május 31 ig, a 502/2020. (XI. 16.).sz  kormányrendelet társasházakat érintő fejezete szerint.
Meglehetősen szövevényessé vált az utóbbi pandémiás időszakban a vészhelyzeti jogrend. Nézzük át mi is történt:

  • 50/2021.sz kormányrendelet – kikre nem vonatkozik a vészhelyzeti jogrend – említést tesz a társasházakra: a vészhelyzet – koronavírus járvány - ideje alatt nem lehet közgyűléseket tartani.
  • Ugyanezen kormányrendelet végén található egy olyan kifejezéssel megfogalmazott utalás, amelyből arra lehet következtetni, hogy május 22-én véget érhet a tiltás és a közös képviselők elkezdhetik tartani a közgyűléseket.
  • A társasházkezelők szakmai szövetsége oldalán is hírül adták – a vázolt, kissé ellentmondásos helyzetnek köszönhetően – hogy május 23-tól végre kezdődhetnek a közgyűlések. Ők is visszavonták a bejelentést, tehát mégsem lehetett társasházi közgyűléseket összehívni.

Az Országgyűlés 2021. május 21-ével a XL. számú törvénnyel kihirdette a veszélyhelyzet fenntartását és ennek alapján a Kormány 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet hatályában fenntartotta az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendeletet, amely alapján jogászok is egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy ez alapján továbbra sem lehetett közgyűléseket tartani.

2021-06-01-től végre ismét LEHET társasházi közgyűlést tartani

Az erre vonatkozó rendelet megjelent a Magyar Közlönyben is, csatoltuk a Társasházi Rendelettárba. A társasházakat érintő változásokat a Magyar Közlöny 4209.oldalán a 3. §, és 4 § -ban találja.
Ezen rendelet értelmében tehát 2021-06-01-től ismét LEHET társasházi közgyűlést tartani.  

Az éves elszámolások, és költségvetésekre vonatkozó
társasházi közgyűlések megtartásának határideje
2021-10-15

További pontos információkért, változásokért, kérjük honlapunk látogatóit és követőit, tekintsék át a Magyar Közlöny 2021. május 31-én megjelent 99.számát, benne a fentebb hivatkozottakkal.
Híreinkkel partnereinket és társasházainkat tájékoztatjuk, és tulajdonosok valamint a társasházi közös képviselők helyzetét szeretnénk megkönnyíteni.

Szeretnénk az Önök tudomására hozni, hogy a Város-Ház Cégcsoport szolgáltatásai között nincs ingyenes társasházi tanácsadás, a cégcsoportunkat megbízó társasházaink kezelésén túlmenően - nem tudunk, és nem is szeretnénk felelősségteljesen közreműködni, a kezelésünkön kívül eső más, általunk ismeretlen társasházak konkrét jogi, és egyéb problémáinak megoldásában.


Kérjük Önöket, tartsák tiszteletben a munkánkat. Nem áll módunkban sem telefonon, sem emailben véleményeket és álláspontokat megfogalmazni. Köszönjük az Ön megértését is.
Hogyan tud megbízni bennünket társasháza kezelésére? Kérjük, adjon választ néhány kérdésünkre az ajánlatkérő űrlapon és egyeztetünk.


A folyamatosan aktualizált társasházi törvényt és a kapcsolódó rendeleteket a társasházi rendelettárban olvashatja és követheti híreinket, ha szeretné, hogy az Ön társasháza is megfeleljen a törvényi elvárásoknak.
 

Ügyfélkapu

Ügyfélfogadás

Telefonon Irodánk az alábbiak szerint fogadja ügyfeleink megkeresését, bejelentéseit:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 15:00
Tel.: 06-1-781-6306

Személyes ügyfélfogadás Irodánkban kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges, az esetleges torlódások és a várakozás megelőzése érdekében. 

A Város-Ház Cégcsoport a járványügyi vészhelyzet visszavonása,és a korlátozások megszüntetése után ismét a megszokott munkarendben áll személyesen T. Ügyfelei rendelkezésére.